scoala de fotografie -  cursuri fotografie
imageart - cursuri foto - scoala de fotografie

Școala de fotografie,

vine in sprijinul acelor persoane care vor sa invete fotografia sau a celor care doresc sa aprofundeze acest domeniu.
Alaturi de noi aveti posibilitatea de a va testa abilitatile fotografice, de a vi le dezvolta si de a va indruma in acest domeniu.
Fie ca vrei sa faci din fotografie o arta sau o profesie vom gasi o modalitate de abordare a acesteia cat mai potrivita pentru tine.
 
Locatie : In centrul tarii - Sibiu, accesibil din toate judetele.
                In Sibiu, aproape de centru, in zona istorica.


Argument:

Azi fotografia a depășit momentul în care făceam fotografii de 2-3 ori pe an, este un limbaj, este o modalitate de comunicare actuală și modernă. Chiar dacă nu ne dam seama, comunicăm prin fotografii într-un mod reflex, încărcăm o imagine pe net, trimitem un mesaj cu o fotografie...
Revoluția digitală iși pune amprenta pe comunicarea dintre noi. Inclusiv telefonul nostru cu aparat foto inclus ne influențează modul de a interacționa cu ceilalți. Toți suntem de acord că fotografia este un limbaj (vizual) și o modalitate de comunicare.

Orice limbă vorbită are semantică și respectă structuri gramaticale, pentru a întelege cu toții aceași idee exprimată. La fel și în fotografie este necesar să cunoaștem "semantica și structura ei gramaticală" pentru a putea fi înțeleși de ceilalți. Altfel fotografiile noastre sunt doar "zgomot" sau în cel mai bun caz un limbaj primitiv, un jargon înțeles de un număr relativ restrâns de prieteni.
Sună complicat, dar nu este! Este vorba de a înțelege că facem fotografii pentru a le vedea cineva! Este vorba de a-l înțelege pe acel cineva ca om și de a găsi puncte comune și să ii transmitem aceleași idei/sentimente în fotografie.

Exprimarea prin fotografie tinde să fie o abilitate necesară omului modern la fel cum folosești o mașină auto dar trebuie să inveți să o conduci. Pentru a te exprima corect și eficient cu ajutorul fotografiei trebuie să stăpânești atât partea tehnică cât și partea de "semantică". Tehnica te ajută să iți pui ideile în practică, dar tehnica fără viziune are ca rezultat o imagine moartă.
Fotografia înseamnă ARTĂ dar arta vine din capacitatea noastră ca oameni de a transmite idei, sentimente, cât mai rafinate, în fotografie astfel încât să avem imagini pe care să nu le uităm!

Poți învăța fotografie evident și autodidact dar cu un cost de timp și financiar enorm.
Un curs de fotografie iți propune un drum "direct la țintă".

Am investit timp, energie și bani pentru ca tu să nu repeți aceleași greșeli. Ca tu să mergi mai departe ca noi. Așa vedem noi progresul!